Nyttige lenker
Ernæringsutdanninger
Oversikt over ernæringsutdanninger
Data om helse- og ernæringssituasjonen
Norge
Folkehelseinstituttet – Ernæring
Folkehelseinstituttet – Folkehelseprofiler
Helsedirektoratet – Tall og statistikk om ernæring
Globalt
FAO – the State of Food Insecurity in the World
Global Burden of Disease – Country profiles
UNICEF – Multiple Indicator Cluster Survey
WHO – Oversikt over organisering
World Obesity – Map of obesity
Anbefalinger og retningslinjer om ernæring og folkehelse
Norge
Helsebiblioteket – Retningslinjer for ernæring
Helsedirektoratet – Folkehelse/ernæring:
Helsedirektoratets veiviser for ernæringsarbeid på kommunenivå
Helsedirektoratet – Nasjonale faglige retningslinjer
Kosthåndboken – Veileder i ernæringsarbeidet
Globalt
WHO – Retningslinjer for ernæring
WHO European Food Nutrition Action Plan 2015-2020
FAO – Food-based dietary guidelines
Aktører innen ernæring i Norge
Ulike foreninger
NSE – Norsk Selskap for Ernæring
NEFF – Norsk Ernæringsfaglig Forening
KEFF – Kliniske ernæringsfysiologers forening tilsluttet forskerforbundet
NSKE – Norsk selskap for klinisk ernæring
Faglige fora
Nasjonalt råd for ernæring – Helsedirektoratets side
Andre offentlige aktører
Vitenskapskomiteen for mat og miljø
Forskning på mat, ernæring og ernæringsepidemiologi
Avdeling for ernæringsvitenskap – UiO
Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning – NIFES
Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU), Ås
Matforskningsinstituttet – NOFIMA
Nasjonal kompetansetjeneste for sykdomsrelatert underernæring (NKSU) – UiO
Verktøy og ressurser for ernæring